San Juan

Selvom vi var kommet sent i seng natten før, blev der nu ikke sovet længe. Morgenmad på hotellet, og så var det betalt :-/.

Vores hotel

Da vi stak hovedet ud på gaden, blev vi nærmest væltet omkuld af varmen. Hotellet har aircondition over alt, så man mærker ikke, hvor varmt det er udenfor.

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Målet for dagens bytur var fortet El Morro, der ligger ved indsejlingen til San Juan, og som spanierne byggede i slutningen af 1500-tallet for at beskytte byen mod de engelske og hollandske fjender. Man fornemmer virkelig Caribiens historie, når man går rundt på fortets små rum og ser, hvorledes livet formede sig for 500 år siden på disse kanter. San Juan havde den gang vital betydning for atlanterhavssejladsen, for det var den første havn, man nåede til efter ofte flere måneder på havet. Så her skulle vandtankene fyldes, der skulle provianteres og eventuelle reparationer skulle udføres, inden turen kunne fortsætte til de øvrige spanske besiddelser.

Ved siden af fortet ligger byens kirkegård placeret uden for fortmuren.

Hele den gamle bydel er omkranset af en bymur, og ved en lille strand, der tidligere var landingsplads for de skibe, der kom til øen, lå byens port.

Langs gaderne vokser kokosnødpalmer, og oppe under palmebladene hænger enorme nødder i små klaser. Man skal passe på ikke at få sådan en i hovedet.

På muren uden for fortet så vi en leguan, der med mord i øjnene bevægede sig mod Jette, men jeg kan berolige med, at hun nåede at flygte, så vi undgik et blodbad.

Derefter gik vi en tur i den gamle bydel, hvor vi hver især blev ekviperet med en panamahat fra Olé. Hatten er håndlavet i Ecuador og ikke i Kina som konkurrenternes. Forretningen var tidligere blevet omtalt i New York Times, hvilket indehaveren var meget stolt af, og vi blev udstyret med anvisninger på hattens anvendelse og vedligeholdelse.

Vi besøgte også en kryddeributik med gratis smagsprøver, og noget sådan går jo ikke fruens næse forbi. Hun var ikke helt klar over, hvad ”fuego” betyder, men det fandt hun ud af og måtte skylle efter med en halv liter koldt vand. Det var den stærkeste krydderidressing de havde i butikken.

Så var det tid til en siesta smiley

Der var happy hour i baren mellem kl. 5 og 7, og vi nåede lige 2 romcocktails, alt i mens vi kunne sidde og beundre Quantum of the Sea, verdens største krydstogtskib, der havde lagt til kaj lige foran hotellet.

Det blev til super gode burgere og underholdning af et lokalt band, der spillede 50’er og 60’er musik, og vi sluttede af med en spadseretur på havnepromenaden, inden det igen blev sengetid.