Afsted til München

Der var afgang kl. 5:13 præcis, og 10 ½ time senere kunne vi, efter at have tilbagelagt knap tusind kilometer, parkere bilen i en parkeringskælder nær vores hotel i den centrale del af München.

Turen gik fantastisk godt med overraskende lidt trafik på vejen. En enkelt gang ledte TomTom os væk fra motorvejen med påstand om en kø længere fremme, men det gav jo så anledning til at se nogle af de små landsbyer i området. I to små byer efter hinanden lå der et stort lokalt bryggeri, men det blev desværre ikke til smagsprøver.

At man er kommet til Bayern ses tydeligt på humlerankerne lang vejen, hvis blomster skal blive til en af ingredienserne i denne landsdels fremragende øl.

Hotellet ligger for enden af gågaden op mod banegården, så vi spadserede den modsatte vej ned til det store torv og markedspladsen. Der var et virvar af mennesker sådan en lørdag aften, og vi trængte i den grad til en øl i halvlitersstørrelse.


Sulten var også begyndt at melde sig, og der var ingen grund til at bevæge sig væk fra øludskænkningsstedet, da de også serverede lokale retter. Bo kastede sig over en schnitzel mit gemüse, og jeg havde beslutte mig for at prøve ”Die spezialität der Hax’nbraterei auf dem Oktoberfest”, hvilket var Sweinehaxe med kartoffelknödel og krautsalat. Kødet var dejligt med sprød svær, men knödel er nu ikke blandt mine favoritter.

En kop kaffe senere var det sengetid og Bo skulle lige læse lidt om at leve livet uden bekymringer, hvilket bekymrer mig lidt, men vi må se, hvorvidt han bliver helt uudholdelig tilfreds resten af turen.