Colmar

Første dag i Colmar startede med lidt regn, men det holdt hurtigt op, og da vores byvandring begyndte, var vejret blevet helt godt.

Mange byer har turistbusser, der kører rundt til byernes seværdigheder, og det er altid godt at begynde et byophold med en sådan turisttur med guide. Så er man automatisk lidt mere stedkendt, når man efterfølgende bevæger sig ud til fods.

I Colmar kører der ikke turistbusser, men en traktor udstyret som et lille tog, der kan bringe én rundt gennem byens små gader. Vi skulle selvfølgelig begynde dagen med sådan en bytur, og der var oven i købet en audioguide på dansk, der fortalte om de seværdigheder, som vi passerede.

Man er dykket langt ned i historiebøgerne for at finde selv den mindste seværdighed. Vi så bl.a. et hus, hvor en søster til en tysk konge havde boet og en skole, hvor en nobelpristager havde trådt sine barnesko. Vi passerede dog også en del af de seværdigheder, som vi skulle besøge senere på dagen.

Byens historie lader sig ikke fornægte med gamle huse, kirker og klostre mm. alt sammen nænsomt renoveret.

Katedralen er imponerende, og man kan godt forstå, hvordan kirken fik en betydelig magt i middelalderen med store mørke kirkerum, orgelmusik og prædikener, der turer en uoplyst befolkning med død og evig lemlæstelse.

At de alsaciske køkken er tysk inspireret lader sig ikke fornægte. Der er sauerkraut i kæmpe mængder, og for en delvis kålallergiker, er det selvfølgelig ikke det bedste, men så kan man jo ty til flamkuchen.

Pludselig stod vi foran en lille restaurant la Fleur de Sel, som jeg havde læst meget positivt om på Tripadvisor, så den måtte vi naturligvis besøge. Et meget lille sted med kun 16 pladser, men der var lige et ledigt bord til to. Utrolig venlig betjening, god stemning og maden var selvfølgelig også helt i top. Jette fik salat med den lokale münsterost smeltet på toastbrød, og jeg, ja jeg ved det godt, måtte selvfølgelig have fois gras. Dertil en ½ flaske gyldne dråber af en gewürztraminer 2012 fra Ribeauville. Det var bare godt.

Image Thumbnail Image Thumbnail

For at kompensere lidt for det alsaciske køkken blev aftensmaden indtaget på en vietnamesisk restaurant. Det var også godt, selvom det asiatiske køkken mæsker sig i koriander.