Farvel til SuperBrugsen i Rødekro

Formanden for LandboSyd Mogens Dahl opfordrede her i avisen for nogle dage siden til boykot af COOP, fordi COOP i sit medlemsblad beskriver tilstedeværelsen af pesticider i grøntsager.

Artiklerne i Samvirke indeholder både oplysende indlæg og bidrag til en nødvendig debat omkring økologi kontra konventionelt landbrug og konsekvenserne af de forskellige produktionsformer. Ingen til nu heller anfægtet rigtigheden af artiklernes journalistiske indhold.

Samvirke rejser en nødvendig diskussion, som ikke skal undertrykkes gennem opfordringer til boykot, annoncekampagner eller forsøg på at styre meningsdannelsen.

26 brugsforeninger primært i Sønderjylland har sammen med landmandsforeningen LandboSyd iværksat en annoncekampagne, som de også i fællesskab har finansieret.

I annoncekampagnen beskrives artiklerne i Samvirke som en skræmmekampagne, hvilket er ude af trit med de faktiske forhold, og som man kan forvisse sig om, hvis man ellers læser artiklerne.

Vi ønsker ikke at være tilknyttet en brugsforening, der på denne måde er i lommen på en af landbrugets organisationer, og unuanceret varetager landbrugets interesser. Vi har derfor nu flyttet vores tilhørsforhold fra SuperBrugsen i Rødekro til en anden brugsforening, der fortsat har sin integritet.

Skriv et svar