Mikael Cousteau og hans Coustine

Det har igen været en fantastisk dag på St. Croix. Vi startede med en dejlig morgenmad på hotellet, og da vi havde gjort os klar til dagens oplevelser, blev vi i en lille shuttlebus kørt ned til stranden, hvor vi lå en times tid.

Så kom Big Beard (det var nu Small Beard) sejlende til en bro ved hotellet i en katamaran som skulle sejle os til Buck Island, hvor vi skulle snorkle nogle timer.

Det var lidt tvivlsomt, om båden kunne lægge til på grund af bølger, men det lykkedes, og vi kunne komme ombord. Vi ventede noget tid på en anden familie, der ligeledes skulle afhentes ved hotellet, men de kom lidt for sent, turde skipper ikke vente længere, så vi måtte sejle uden dem.

Så gik turen mod Buck Island, hvor vi lagde til ved en af de smukkeste strande i verden, og øvede os lidt i snorkling. Der var ikke meget at se, men en rokke og et søpindsvin blev det dog til. Herefter sejlede vi om på den anden side af øen og ind bag et koralrev, hvor vi lå for anker.

Efter lidt instrukser var det så i vandet igen og på en guidet snorkeltur over revet og tilbage til båden, hvorefter der var ”fri leg”. Fruen var blevet lidt kold, så hun var ikke med på første rundtur, men blev lokket i vandet igen, og det var bestemt ikke noget, hun fortrød.

Det er en fantastisk oplevelse at snorkle rundt omkring et rev, og jeg kan sagtens forstå fascinationen ved at snorkle. Fisk og koraler i alle former, størrelser og farver. Man ligger i overfladen og kan iagttage et vidunderligt liv, der normalt ikke er os forundt.

Dette kan bestemt anbefales.

Vi blev sejlet tilbage til Christiansted, hvor vi så de historiske bygninger fra en anden vinkel.

Big Beard stod og tog imod os på kajen. Der var nu ikke noget skræmmende sørøveragtigt over ham.

Derefter samlede vi kræfter på et microbryggeri, Virgin Islands, som laver rigtig god velsmagende øl. Et must for enhver ølentusiast, der bevæger sig på disse kanter.

Godt sultne begav vi os op i byen og fandt det lille spisested Kim’s på King Street. Det er et sted, der varmt kan anbefales. Jette fik sin ged i karry, mens jeg fik sparerips, ikke gris men ko. Det smagte rigtig godt, især karry- og bbq-saucen var fremragende.


Servitricen Betty og Jette.

De serverer normalt ikke kaffe, men da hungeren lyste ud af fruens øjne, forbarmede kokken sig og kogte en kop stærk kaffe.

Man bliver godt træt af en dag i vandet og en god middag, så det var tidligt i seng.