Ny flygtningekurs i SF?

SF synes at være slået ind på en ny kurs i forhold til flygtninge/indvandrere fra Mellemøsten og Nordafrika. Således er formanden Pia Olsen Dyhr gennem den sidste uge flere gange kommet med markante udtalelser om, at flygtninge/indvandrere fra Mellemøsten og Nordafrika kommer lande, hvor man mener, at kvinden er mandens ejendom.

Problemet med disse udtalelser er, at mennesker, også i Mellemøsten og Nordafrika, er meget forskellige. Der er grupper, der lever sekulært vestligt orienteret, der er kristne grupper, muslimer og andre, ligesom kvindeundertrykkelsen også trives i Danmark. Det er derfor kvindeundertrykkelsen generelt, der skal adresseres, og ikke udvalgte undertrykkeres kulturelle baggrund.

Med Pia Olsen Dyhrs stereotype præsentation af problemerne fjernes fokus fra dette, og bekræfter samtidig højrefløjen i, at vi skal holde flygtninge og indvandrere ude af landet for at undgå kvindeundertrykkelse.

Om det er et forsøg på at ”gøre sig til” i forhold til folkestemningen, skal jeg lade være usagt, men det er en uheldig generalisering, som formanden er slået ind på.

(Forsøgt delt på SF’s hjemmeside)