Pekingsuppe

Hvorfor har jeg ikke fået øjnene op for pekingsuppe tidligere? Det er en fantastisk suppe, der kan laves af lidt af det, man normalt altid har i køleskabet. Det er som udgangspunkt en stærk suppe, men dette kan selvfølgelig reguleres i forbindelse med tilberedningen. De angivne mængder er vejledende og kan justeres efter smag og behag.

Opskrift:

300 g. kylling, andekød eller kalkun

bambusskud, fås på dåse

2 æggehvider

100 g. Shii take svampe, jeg bruger også gerne champignon

100 g. porre (det hvide) eller forårsløg

1 gulerod

1 håndfuld fine ærter eller sukkerærter

2 spsk.olie

1.5 l.hønsebouillon

20 g. ris eller glasnudler, jeg bruger også gerne almindelige nudler, bare ikke for meget

4 spsk. hvid vermouth (martini), jeg bruger sherry

3 spsk. citronsaft

2 spsk. soyasauce

3 tsk. Sambal Orlek, PAS PÅ, den er meget stærk

4 spsk. Marizena majsstivelse
Svampene rengøres og hvis de er tørrede, lægges de i blød i ca. 10 min i lunkent vand, og skæres herefter i stykker.

Kyllingen skæres ud i små tern, og bambusskuddene skæres ud på tværs i tynde strimler. Guleroden skæres tynde strimler ca. 2 cm lange og porren hakkes fint.

Vermouth, citronsaft, soya og Sambal Orlek blandes i en skål.

Steg kyllingen i olie til den er hvid, hvorefter svampene kommes i og svitses i ca. 1 min. Hønsebouillonen, Sambal Orlek blandingen, bambusskuddene og de øvrige grøntsager bortset fra ærterne tilsættes og koger svagt i ca. 10 minutter. Hvis man ønsker mere bid i grøntsagerne, tilsættes de senere. Dernæst tilsættes ærter og glasnudler og koger med i 2 min.

Herefter tilsættes æggehviderne, mens der røres godt i suppen, og den er god nok den med æggehviderne. Vi har fået det bekræftet i vores lille asiatiske butik.  Majsstivelsen røres op i vand og tilsættes langsomt, til man når den ønskede konsistens.

Så har du en suppe, der nærmest er vanedannende.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.