Pekingsuppe

Hvorfor har jeg ikke fået øjnene op for pekingsuppe tidligere? Det er en fantastisk suppe, der kan laves af lidt af det, man normalt altid har i køleskabet. Det er som udgangspunkt en stærk suppe, men dette kan selvfølgelig reguleres i forbindelse med tilberedningen. De angivne mængder er vejledende og kan justeres efter smag og behag.

Opskrift:

300 g. kylling, andekød eller kalkun

bambusskud, fås på dåse

2 æggehvider

100 g. Shii take svampe, jeg bruger også gerne champignon

100 g. porre (det hvide) eller forårsløg

1 gulerod

1 håndfuld fine ærter eller sukkerærter

2 spsk.olie

1.5 l.hønsebouillon

20 g. ris eller glasnudler, jeg bruger også gerne almindelige nudler, bare ikke for meget

4 spsk. hvid vermouth (martini), jeg bruger sherry

3 spsk. citronsaft

2 spsk. soyasauce

3 tsk. Sambal Orlek, PAS PÅ, den er meget stærk

4 spsk. Marizena majsstivelse
Svampene rengøres og hvis de er tørrede, lægges de i blød i ca. 10 min i lunkent vand, og skæres herefter i stykker.

Kyllingen skæres ud i små tern, og bambusskuddene skæres ud på tværs i tynde strimler. Guleroden skæres tynde strimler ca. 2 cm lange og porren hakkes fint.

Vermouth, citronsaft, soya og Sambal Orlek blandes i en skål.

Steg kyllingen i olie til den er hvid, hvorefter svampene kommes i og svitses i ca. 1 min. Hønsebouillonen, Sambal Orlek blandingen, bambusskuddene og de øvrige grøntsager bortset fra ærterne tilsættes og koger svagt i ca. 10 minutter. Hvis man ønsker mere bid i grøntsagerne, tilsættes de senere. Dernæst tilsættes ærter og glasnudler og koger med i 2 min.

Herefter tilsættes æggehviderne, mens der røres godt i suppen, og den er god nok den med æggehviderne. Vi har fået det bekræftet i vores lille asiatiske butik.  Majsstivelsen røres op i vand og tilsættes langsomt, til man når den ønskede konsistens.

Så har du en suppe, der nærmest er vanedannende.

 

Skriv et svar