UNICEF og telefontiggeri

Jeg er som de fleste andre hamrende træt af telefonsælgere og –indsamlere, og når de ringer, bliver de afvist høfligt, men bestemt.

Jeg gør, hvad jeg kan for at undgå disse opringninger og undlader at tilmelde mig hjemmesider, konkurrencer mv., hvor man kan risikere, at det vil afstedkomme en opringning.

Stor var derfor min overraskelse, da jeg fornylig blev ringet op at en sød pige fra UNICEF, der opfordrede mig til at blive fast donor til støtte for det kæmpe arbejde, som UNICEF udfører.

Det viste sig under samtalen, at jeg blev kontaktet, fordi jeg nogle dage tidligere havde doneret et mindre beløb via sms, som opfølgning på en tv-reklame.

Telefonindsamleren fra UNICEF blev afvist. Jeg betaler i forvejen til mange velgørende formål, og UNICEF står ikke for døren til en fast donation. Jeg må dog også sige, at det er tvivlsomt, hvorvidt jeg fremover sms’er donationer til UNICEF, hvis resultatet er, at organisationen udnytter kendskabet til mit telefonnummer og efterfølgende ringer, med en opfordring til at betale endnu flere penge til organisationens velgørende arbejde.