I nazismens fodspor

Der er virkelig gang i den i Nürnberg sådan en lørdag aften i august. To udendørs koncerter, masser af boder med mad fra alverdens lande, øludskænkning og ikke mindst masser af mennesker.

Nürnberg er første stop på vores sommertur, der i år har nazismen som tema, og i forhold til dette tema, er Nürnberg jo selvskrevet.

Læs her: http://politiken.dk/rejser/storbyogkultur/ECE2355514/fra-hitler-til-dylan-nutiden-rocker-ved-nrnbergs-fortid/

Afgangen fra Aabenraa skete lidt senere end beregnet. Der var lige en verdenssituation, der skulle ordnes først, så det blev lidt sendt. Der er jo mange komplicerede problemstillinger rundt omkring.

Dårligt var vi kommet afsted, før Bo fandt ud af, at hans grønne miljømærkat ikke er påført nummeret fra hans nye nummerplader, og det begrænser jo antallet af byer vi kan besøge betragteligt. Nürnberg er dog undtaget, så vi må nok blive her hele ugen. Nej, vi prøver at få en ny mærkat her i byen på mandag.

Pitstop i Scandinavien Park efter øl, vand, gin og guf og så sydpå.

Vejret på turen var skyet og 28 – 30 gr., indtil vi var en time fra Nürnberg. Så begyndte det at pisse ned, og temperaturen faldt en halv snes grader, men nu efter indkvarteringen på hotellet, er det klaret op igen og blevet lidt varmere.

Det er et godt og nyrenoveret hotel, med moderne værelser, så moderne at badeværelset nærmest ligger åbent ind mod soveværelset med en skydelåge mellem soveafdelingen og badeværelset. Lidt underligt at man sådan kan belure den toiletbesøgende, og Bo har klart erklæret, at ”lågen forbliver lukket”.

Hotellet ligger lige ved Skt. Lorentz-kirken, og vi var dårligt kommet op på værelset før det bimlede og bamlede fra kirketårnene til vores velkomst.

Det blev til lidt sen aftensmad og en tur rundt i den gamle bykerne sammen med de tusind andre mennesker.

Tilbage på hotellet skulle den første dags indtryk lige skylles ned med en øl og en god diskussion omkring perspektiverne for maskulin epistemologi som feministisk alternativ. Jo, sommertur 2014 er godt begyndt.