Jordbær/brombærsyltetøj med lime og rom

Jeg kvier mig ved at betale over 40 kr. for et glas marmelade fra f.eks. Claus Meyer, selvom det er godt, og da det er meget nemt at lave selv, er det en disciplin jeg har kastet mig over.

Bærsæsonen nærmer sig, og så er det bare om at få samlet forskellige typer bær, der kan ibruges til marmelade. Jeg havde nogle brombær fra sidste år i fryseren, og Brugsen havde økologiske jordbær fra samme, og så var forudsætningerne næsten til stede for selv at komme i gang.

Opskrift

400 gr. jordbær

400 gr. brombær

500-800 gr. rørsukker (600 gr. rækker efter min smag)

1 økologisk lime (både revet skal og saft)

1 vaniljestang (både vaniljekorn og den tomme skal)

En sjat rom

2 teskefulde Rød Melatin

Du hælder det hele i en gryde i en gryde, som du lader stå et par timer. Så trækkes bærernes saft ud og blander sig med sukkeret, der bliver opløst.

Derefter sættes det hele over og koger ca. 8 minutter, hvorefter jeg blender massen, fordi jeg gider ikke sidde med de store bær på franskbrødet. Husk at pille vaniljestangen op inden der blendes! 🙂

Så tilsættes Rød Melatin, som er rørt op i lidt sukker, og efter yderligere et par minutters kogning slukkes for blusset, og der tilsættes et skvat rom efter smag.

Så er syltetøjet klar til at komme på glas, der forinden er blevet decinficeret i kogende vand eller med Atamon.

Jeg fik 4 glas fremragende hjemmelavet syltetøj, for samme pris, jeg skulle have betalt Claus Meyer for ét, og det gode ved sådan en opskrift er, at den kan varieres i et utal af varianter i forhold til smag og bærmuligheder, og så er det bare nemt.

Skriv et svar