København – San Juan

Det blev en meget lang rejsedag. Efter et dejligt morgenmåltid på hotellet var det tid til at begive sig mod lufthavnsbygningen på den anden af gaden. Flyafgangen var kl. 11, men på oversøiske ruter, skal man tjekke ind 2 timer før afgang, så der blev lidt ventetid i lufthavnen. Ved indtjekningen så vi allerede den første lille gruppe, der, med Stjernegaard Rejser på kuffertmærkaterne på kufferten, var på vej mod Vestindien.

Morgensyn fra hotellet i Kastrup

Alle flyture starter men sikkerhedstjekket, og det får man virkelig prøvet på en tur til Vestindien. Sikkerhedstjekket i Kastrup markerede sig som det mest nidkære. Af med livrem, tømme lommerne, it-udstyr ud af tasken og Jette måtte også af med støvlerne, men det skulle blive bedre.

“Knuds bro” i lufthavnen

Københavns Lufthavn har en international atmosfære og et utal af sofistikerede butikker, men kigger man den efter i sømmene, er den meget beskidt.

Ventetid

Efter et par timers flyvetur landede vi i Heathrow terminal 5, som er enorm. Bare denne terminal er større en Kastrup Lufthavn. Med blot lidt mere end en time til næste afgang var der lidt pres på, og selvom vi rejste transit, var der ingen vej uden om. Sikkerhedstjek igen. Denne gang kunne Jette beholde støvlerne på, men ellers var proceduren den samme.

Vores fly

Så afsted til den interne metrostation og ud til den del af terminalen, hvor flyet til Miami afgår fra. Vi var heldige med vores pladser, der gav god benplads. Vi havde fået de to midterpladser i en 4-stolsrække, men Jørgen og hans kone, der havde fået yderpladserne ville gerne bytte, så alle kunne sidde sammen.

Næsten 10 timer i en flyvemaskine er lang tid, men vores naboer i maskinen var alle danske, så vi havde nogle hyggelige timer, ligesom vi lidt forgæves forsøgte at hvile os.

I Miami var der først pas/ESTA-kontrol. Selvfølgelig havnede vi i køen med skrankepaven, og efter nogen tid skiftede en utålmodig Jette kø, men det gik nu ikke meget hurtigere. Dernæst toldkontrollen og igen skrankepavekøen, hvor vi skulle tjekkes for ikke at indføre snegle, blomsterfrø og varer, som vi ville sælge i USA. Endelig et nyt sikkerhedstjek, men det gik for en gang skyld hurtigt. Det har amerikanerne godt nok fået sat i system. Vi kunne passere uden at skulle blotte indholdet af vores tasker og afklæde os bælter og sko. Det er noget, man kan lære af i Danmark.

Venter i Miami

Igen med intern metro til den del af lufthavnen, hvorfra vi skulle lette. Med et par timer til take off var der tid til en Samuel Adams, og den bekom vel. Jette fandt ud af, at man uden varsel havde ændret afgangsgate, men at det var ikke alle, der havde fået den information, kunne vi konstatere, da de forsinkede og forpustede trådte ind i flyet.

To timer i flyet, og vi var nået til San Juan klokken 1 om natten lokal tid, svarende til kl. 5 morgen dansk tid og var meget trætte. Alt i alt gik turen rigtig godt.