Løkke prøver med en ”Frederiksen”

Lars Løkke har fra sit statsministerkontor gennem de sidste år kunnet iagttage, hvordan det er lykkedes hans modstander til statsministerposten Mette Frederiksen, at tage så hårdt et livtag på Dansk Folkeparti, at partiet stort set er holdt op med at trække vejret.

I et forsøg på at vinde de tabte stemmer tilbage har Socialdemokratiet stort set kopieret DF’s udlændinge/flygtningepolitik, og det ser ud til at manøvren er lykkedes, og man har endda formået at bilde partiets vælgere ind, at det nye syn på udlændinge/indvandrere er en del af Socialdemokratiets DNA.

Venstre har i sin regeringsperiode været afhængigt at et psykisk ustabilt Liberal Alliance og et xenofobisk DF, hvilket har truet med at skræmme de mere midtsøgende liberale vælgere væk. Med sit forslag om en SV-regering forsøger Lars Løkke nu at omklamre Socialdemokratiet og sikre Venstres position som et liberalt midterparti, med den samme strategi, som Socialdemokratiet har anvendt overfor DF på udlændinge/flygtningeområdet.

Venstres såkaldte velfærdsudspil og de seneste klimaudspil ligger tæt op ad Mette Frederiksens udmeldinger, og mon ikke vi senere i valgkampen vil se andre områder, hvor Lars Løkke er mere eller mindre enig i Mette Fredriksens udmeldinger.

Om Lars Løkkes strategi vil lykkes, er nok tvivlsom så tæt på valgdagen, men der er ingen tvivl om, at den ændrede strategi fra Venstres side vil lægge et yderligere pres på Mette Frederiksen, der i forvejen må balancere på en knivsæg i forhold til venstrefløjen.

Skriv et svar