Omskæring

Omskæring af drenge giver dem ikke seksuelle problemer senere i livet. Det er konklusionen på en undersøgelse, hvor tre danske læger har gennemgået 38 videnskabelige studier fra blandt andet Uganda, USA og Danmark. Studierne har undersøgt, hvordan omskårne mænd oplever deres seksualitet.

Det svarer til, at man undersøger, om det giver problemer senere i livet, hvis man får tæsk som barn. Det er i min optik perverst og irrelevant, at lave den slags undersøgelser.

Hvad enten man vil det eller ej, så er omskæring af både piger og drenge et fysisk kirurgisk overgreb, der ikke er sundhedsfagligt begrundet. Det må vi aldrig acceptere kan finde sted på børn, på samme måde som vi ikke vil acceptere andre overgreb mod børn. Så er det fuldstændig ligegyldigt, om de får problemer med deres seksualitet senere i livet eller ej.

Jeg ved godt, at en sådan holdning vil støde religiøse grupper her i landet, på samme måde som der er fremtrædende medlemmer af Dansk Folkeparti og dets opland, der nægter at acceptere, at revselsesretten er afskaffet. Det ændrer dog ikke på, at vold og overgreb uacceptabelt i vore dages samfund.

Omskæring af piger er i dag forbudt, ligesom det er forbudt at rejse til udlandet for at få det foretaget. Det samme bør gælde omskæring af drenge indtil de fylder 18 år. Så er de gamle nok til selv at bestemme.

Skriv et svar