På havet

Efter en god nats søvn vågnede vi op til den første dag på havet. Turen går til Barbados, hvortil vi ankommer mandag morgen, så vi har en hel dag på skibet.

Morgenen startede med en stor oplevelse fra vores balkon. Vi så hvaler. Først halen af en stor hval, der var svømmet tæt forbi skibet, og lidt senere så vi 3-4 hvaler komme svømmende imod os. De lå primært i overfladen, og man kunne tydeligt se deres blås. Senere så jeg en flyvefisk flyve over bølgerne 2-3 gange.

Efter denne oplevelse var det tid til morgenmad. Eggs Benedict til mig og en liter kaffe til fruen.

Dagens første arrangement var en præsentation at de forskellige udflugtsmuligheder de kommende dage, og vi besluttede os for en tur med undervandsbåden Atlantis på Barbados.

Bagefter var der en præsentation af shoppingmulighederne i de havne, vi skal besøge. Det var nok den værste oplevelse jeg har haft til nu. Det startede med, at den hurtigsnakkende værtinde smed plastikringe ud til publikum, der hovedsagelig bestod af kvinder, der havde slæbt deres stakkels ægtefælle med. Kvinderne kastede sig over plastikket, som var det det pure guld. Jette fik tilkæmpet sig 3 stykker plastik, og var vældigt tilfreds.

Så skulle vi råbe og klappe, og de mest eksalterede blev belønnet med en gave, som værtingen kastede ud til den heldige. Selve præsentationen var én lang forherligelse af diamanter og ure, og hvor billligt man kan købe dem i bestemte forretninger. På et tidspunkt kastede værtingen en bambushalskæde ud blandt publikum, og efter en hidsig infight med naboen, lykkedes det Jette at bemægtige sig trofæet. Arrangementet sluttede med en lodtrækning, hvor værtinden trak et lod blandt de navnesedler, vi hver især havde udfyldt. Vinderen blev Edward, den fede fyldebøtte fra poolen, der til Jettes store fortrydelse havde snydt ved at lægge en hel håndfuld lodder i posen.

Til frokost sad vi sammen med et amerikansk par, der ligeledes havde oplevet salgsarrangementer, og konen kunne fortælle, at hendes mand var faldet i søvn under showet, og havde snorket højlydt. Jeg misunder ham.

Efter frokost skulle fruen absolut i fitnesscenter, så jeg kunne få en lille en på øjet. Vejret i dag har været noget omskifteligt med sol, skyer og regnbyger. Godt det var vores dag på havet.

Vi har til rejsen fået en drinkpakke, hvor man kan få vand, øl og drinks op til en vis pris, men stort set alle interessante drikkevarer koster mere, end hvad der er indeholdt vores pakke, så vi har måttet tilkøbe en større pakke. Men så kan Jette også få mojito, og vi kan få bedre vine til måltiderne og diverse specialkaffe.

Drinkpakken skulle selvfølgelig indvies, men det var ved at få fatale konsekvenser. Jette lagde for med en drink bestående af gin, vermouth og olivenjuice. Olivenjuicen slog benene væk under hende, og hun var tæt på at blive afholdsmand for altid, men en pause og en kop kaffe bragte hende på nye tanker, perspektivet taget i betragtning. Der er dog lagt op til en længere olivenpause.

Middagen var ”formel”, så det var frem med jakkesæt og kjole. En hyggelig aften med canadierne. Waliserne spiste på en anden restaurant. Min middag bød på frølår, tournedos og frugter i filudej. Især filudejen var god, men samlet set heller ikke mere.

Jette fik laksetatar og scampi i linguinni. Gode vine dertil. Godt vi blev drinksopgraderet.

Jeg er dog lidt skuffet over niveauet på middagsmaden, men de øvrige passagerer ser ud til af være vældig tilfredse.

Til aften havde vores steward pyntet op med en lille håndklædeopsætning.