To halvdagsbude og Flensburger Fischmarkt

Det har været en vaaaaarm dag til trods for, at det var lidt skyet til formiddag. Vi havde besluttet at give 330 en hviledag, og i stedet gøre brug af offentlig transport, så vi begge kunne få set lidt af byen og undgå at få nye myldretidstraumaer.

En venlig hotelportier hjalp os med hvilke sporvogne, vi skulle tage, og det virkede ikke særlig svært, al den stund at museet ligger på Mercedes Str. Problemet var bare, at vi blev sat af i den ene ende af strassen, og museet ligger i den anden ende med flere kilometer imellem. Vi var derfor slidt til to halvdagsbude allerede ved ankomsten til museet.

Ligesom BMW-bygningen ligger Mercedes Benz-museet i en futuristisk bygning, men museet i Stuttgart er klart bedre indrettet og mere oplysende end dets sydlige konkurrent.

Man starter med at tage elevatoren op til 8. etage med henholdsvis Daimlers og Benz’s første automobiler fra 1880’erne, der egentlig bare var hestevogne tilsat motor. Mellem etagerne er der fotomontager, der illustrerer verdensbegivenheder, der relaterer sig til de biltyper, man ser på de enkelte etager. Også Mercedes Benz’s involvering i henholdsvis 1. og 2. verdenskrig og brug af arbejdskraft fra fanger omtales, hvilket nok ikke er helt almindeligt her i Tyskland.

Mellem etagerne er der særudstillinger omkring forskellige temaer, hvor man så har samlet forskellige køretøjer, der relaterer sig til temaet, f.eks. biler i offentlig tjeneste eller Mercedes Benz og kendte personer. Endvidere var der en afdeling for de racerbiler, Mercedes Benz har brillieret med gennem tiderne, mens den nederste etage er reserveret Mercedes Futura.

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Efter en læskepause fortsatte vi til de eksisterende modeller, der var placeret i en salgsafdeling ved siden af museet, men det var lidt tamt, særligt når man tænker på, hvordan BMW præsenterer deres biler, så alt i alt må stillingen på museumsfronten mellem de to virksomheder være 1-1.

På tilbagevejen lykkedes det at finde en kortere gåtur til et S-tog, der bragte os til det indre af Stuttgart, og velankommet mødte vi nogle unge damer, der uddelte indkøbsposer lavet af tomme plastikflasker samt en flaske cola. Straks var trætheden borte, og efter lidt frokost var vi nærmest flyvende, da vi stødte ind i Hamburger Fischmarkt, et rejsende marked, der her midt i det tyske serverer fisk fra et utal af boder med tilhørende lokal pilsner (Jever).

Bo var ret vild med en halvfed matros, der sang sømandsviser, og igen fik hans tørklæde ham til at falde i ét med omgivelserne, denne gang de andre sømandsklædte gæster.

Tilbage til hotellet ved ca. 18-tiden, hvor vi har vegeteret i varmen og sørget for at vedligeholde vædskeballancen.