Truslen fra øst

Det er de letkøbte og udokumenterede postulater, der kommer til udtryk i JydskeVestkystens leder første påskedag, hvor der igen bliver fyret op under krigsfrygten fra øst.

Således påstår lederskribenten, at NATO ikke har bevæget sig aggressivt mød øst. Dette er ikke i overensstemmelse med de faktiske forhold. Jeg kan på stående fod komme i tanke om, at Danmark har sendt F16-fly til de baltiske lande for at overvåge grænsen mod Rusland, at NATO har opstillet misiler i Polen, ligesom NATO-styrker er rykket frem mod den russiske grænse.

Alligevel hævder lederskribenten frejdigt, at det er Rusland, der er aggressoren, fordi man i disse dage afholder en større militærøvelse i Østersøen, der i øvrigt foregår helt i overensstemmelse med de internationale regler. Samtidig latterliggør man de mange, der foretrækker fredelig sameksistens frem for oprustning og truende retorik.

At JydskeVestkysten hopper på den amerikanske krigsretorik er én ting, men hvis man vil fremstå som en seriøs avis, bør man have en mere nuanceret og seriøs tilgang til verdens begivenheder, end det avisens leder er udtryk for.

Skriv et svar