En god start på julen

Det var en sweetdeal, der bragte os til Restaurant Fyrtøjet en søndag i november, hvor vi havde købt to juleplatter.

Vi fik anvist vores bord og bestilt drikkevarer, juleøl selvfølgelig og en enkelt snaps til herren.

Relativt hurtigt kom vores platte på bordet, og det så faktisk godt ud. Det blev lagt ud med fisken, der bestod af 2 slags sild, der ifølge eksperten godt måtte have lidt mere bid, en stor portion rejer, æg og mayonnaise, fiskefilet med grov remoulade og varmrøget laks med dildcreme.

Så måtte der suppleres med endnu en snaps.

De lune retter bestod af leverpostej med bacon og champignonger, ribbensteg med rødkål, æbleflæsk og frikadeller med rødbeder.

Hvis bunden ikke var lagt nu, var der dessert bestående af brie og risalamande med kirsebærsauce, men her var vi nu stået af, så det blev en kop kaffe i stedet.

Juleplatten levede helt op til, hvad man kan forvente af et sådan et måltid. Det var frisklavet, de lune retter var lune, sværen var sprød, omgivelserne hyggelige og betjeningen venlig og effektiv. Det var en god indledning på den forestående jul. Det bliver til vurderingen ”Gennemsnitlig” med en pil opad.