På vej til Venedig

At ankomme til Venedig om aftenen er lidt af en oplevelse. Vi var fra vores hotelvært blevet anbefalet at tage lufthavnsbussen til Piazzale Roma og derfra tage vandsporvognen (vaparetttoen) til hotellet. Billetterne havde vi købt i lufthavnen, men de kan let købes over alt. Lidt pebret synes jeg. En 1-times billet koster 7 Euro, men så får man selvfølgelig oplevelsen med at sejle i stedet for at køre i bus eller tog.

Venedig er lidt af en heksekeddel at komme til en lørdag aften med mennesker over alt og både i alle afskygninger, men vi fandt hurtigt vaporetto nr. 1, og kunne nyde vores første sejltur på Grande Canal.

Ved ca 20:30-tiden steg vi i land ved San Silvestro, og her hørte det lette så også op. Trods skriftlig guide med beskrivelse af vejen til hotellet lykkedes det os hurtigt at opleve Venedigs største turistattraktion – at fare vild.

Italienerne er venlige mennesker, og vi fik flere anvisninger på, hvorledes vi skulle finde vores hotel. Der var bare ingen af dem, der passede. Vi måtte en tur tilbage til Rialtobroen for igen at tage vaporettoen et stop og starte forfra i vores søgen efter vores hotel.

Efter en time lykkedes det dog takket være en jogger med lokalkendskab, og så var det sengetid.

Hotellet Ca’ Arco antico er et hyggeligt lille familiehotel, og værelserne er som på andre italienske hoteller indrettet med store møbler, masser af gardin, og så skal man sove i ”kuvert”, hvilket altid giver anledning til kamp om lagen og tæppe, men trætte efter rejsen, var dette nu ikke noget problem.